ceturtdiena, 2015. gada 26. februāris

Mammīgais biezpiena ābolu sacepums

Esmu absolūti apburta ar mīlestību pret savu mīļumbērnu.
Kopā piemeklējām mums abiem derīgus produktus un izdomājām jaunas receptes.
Šī ir viena super recepte, pie kuras izstrādes padomdevējs bija mūsu homeopāte.
Iesaku visām mammām un it īpaši tām, kuru bēbīšiem ir jūtīgi punči.

Sastāvdaļas
4 paciņas vājpiena biezpiens (~ 500 g)
500 g āboli
3 olas
50 g cukurs
50 g  rozīnes
Vaniļas cukurs uz naža galiņa
15 g brūnais cukurs
100 g skābs krējums
1 t.k. kanēlis
Šķipsniņa jūrassāls
Sviests pamatnes ieziešanai

Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, vaniļas cukuru, izmērcētas rozīnes, šķipsniņu sāls un nomizotus, sarīvētos ābolus. Masu kārtīgi izmaisa un klāt iecilā olu baltumus.
Gatavo mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 50 minūtēm.
Krējumu sajauc ar brūno cukuru un kanēli, pārlēj pāri sacepumam un vēlreiz ievieto cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

Sacepums ir ļoti garšīgs, ja šķiet, ka mīkla šķidra - pievieno pāris karotes miltu vai mannā. Ja āboli ir skābi - pievieno vairāk cukura.
Pasniegt var vienu pašu, ar kīseli, ogām vai saldo mērci.

Lai mammai garšo un, lai mazais puncis mierīgi čuč!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru